Teljes leírás
"Ez a könyv a legszerényebb táplálékunk, a krumpli dicsérete" - írja Jenny Linford szakácskönyve bevezetőjében, amely a burgonya hatvanötféle elkészítési módját ismerteti, jócskán túlmutatva a sült krumplin, pürén és főzeléken (amelyek egyénként szintén kiváló, egyszerű fogások). A meglepően változatos recepteket öt tematikus fejezetbe rendezte, amelyek nyitányában egyéb kultúrtörténeti érdekességeket is elmond erről az élelmiszerről. Például a Nyári kedvencek című rész elején a burgonya perui lankától az abszolút világhírig ívelő történetét foglalja össze röviden. A Laktató ételeknél a burgonyafajtákat ismerteti; a Lélekmelegítő ételek bevezető sorai a hasábburgonya kultuszát méltatják; a Fűszeres fogásokban rácsodálkozhatunk a burgonya kulináris sokszínűségére; a Luxusételek című szakasz elején pedig három világhírű burgonyatermelő vállalkozás mutatkozik be - két brit és egy amerikai. Spanyol burgonyás tortilla, burgonyás chaat masala, harisszás burgonyasaláta lencsével, korianderes pakora, kukoricás krumpli tőkehallal és garnélával, lazacpogácsa vízitormaszósszal, indiai ötfűszeres pirított burgonya, caldo verde, burgonyás quesadilla - csak pár azok közül a fogások közül, amelyeket elkészíthetünk Jenny Linford iránymutatásával. A szöveget igényes színes fotók illusztrálják. "www.kello.hu © minden jog fenntartva"